SAĞLIK

HİÇ EKMEK YEMEDEN YAŞAYABİLİRMİYİZ ?

Genelmekanik, ansiklopedi


Uzmanlar zaman karbonhidrat almadan beslenmek, ileride kalp hastalıkları riskini %20 oranından artırdığını söylüyor. Fakat bilinen o ki ekmeksiz bir hayatın sağlıklı yaşamı olumlu etkilediği kabul edilir. Son yapılan araştırmalarda 450.000 kişi tarandı bunlardan 25.000 kişi 10 yıl boyunca yeme alışkanlıkları konusunda 4′ e ayrılarak takip edildi. Bu araştırma sonunda normal kiloya ulaştıktan sonra düşük karbonhidrat diyeti yapan kişilerde kalp riskinin %20 daha fazla olduğu görüldü.

Kısa dönem için karbonhidrat diyetinin faydalı olduğu ancak bunun yıllar boyu devam etmesi kalp hastalıklarına yol açtığı anlaşıldı. Bu araştırmadan yola çıkarak ısrarla düşük karbonhidrat tüketimine devam etmek kalbimiz için her zaman iyi olmayabilir.

İdeal kiloya ulaştıktan sonra yaşam şeklinin değiştirilmesinin sağlıklı olduğu bu araştırmadan sonra ifade edildi. Yüksek oranlarda karbonhidrat tüketiyorsanız eğer onu kontrol altına almalısınız. Ancak karbonhidrat tüketimini çok fazla düşürmemelisiniz. Araştırmalar günlük 200gr. ın altına düşürülmemesini gösteriyor. Düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Fiziki hareketliliğinizi ne kadar çok aktif tutarsanız metabolizmanız o kadar hızlanır. Önem arzeden kalp rahatsızlıkları risklerinden kendimizi korumaktır. Sigara, doymuş yağ, tüketimi ciddi oranda sınırlamalısınız. Bunun yanı sıra egzersiz ve dengeli beslenme önemlidir.

” Bu web sayfasında paylaşılan bilgiler tamamen bilgi amaçlı olup, bir resmi belge niteliği taşımaz”.

Kaynak : Sözcü com.tr 17.10.2019 tarihinde saat : 17:10 da erişildi.

13 thoughts on “HİÇ EKMEK YEMEDEN YAŞAYABİLİRMİYİZ ?

Bir yanıt yazın