ENERJİ

Dünya Yenilenebilir Enerji Üretim Kapasitesi 1 Terawatt’ ı Geçiyor !…

Genelmekanik, haber


Bloomberg New Finance’ nin yeni rakamlarına göre yenilenebilir enerji ( Güneş ve Rüzgâr ) toplam üretim kapasitesi analistlerin tahminlerini aşarak Haziran ayı sonunda tarihi  bir Terawatt seviyesini aştı. Bloomberg New Energy Finance ( BNEF ) , yenilenebilir enerji projelerinin güncel verilerini yayınladı. BNEF Haziran ayı sonunda küresel rüzgâr ve güneş enerjisi kapasitesinin toplam 1.013 GW ulaştığını belirtti.

BNEF in tahmini , 2013 yılı sonunda toplam 856 GW ‘ lik rüzgâr ve güneş enerjisi kapasitesinin, 2018 yılı sonlarına kadar 1 TW seviyesine ulaşacağını belirtmişti. 2017 yılı sonlarında 945 GW’ a varan toplam kapasite 2018 yılının sonuna gelmeden 1 TW seviyesine ulaşmış durumda.

2000 yılından beri rüzgâr ve güneş enerjisi sektöründeki büyüme oldukça hızlı oldu. 2010 yılından bu yana toplam rüzgâr ve güneş enerjisi üretim kapasitesi 4 katı büyüdü.

2007 yılında, güneş enerjisi endüstrisi sadece 8 GW değerinde kurulu kapasiteye sahipti. Rüzgâr enerjisi sektörün %8′ ini ancak karşılayabiliyordu. On yıl içinde hızlı bir ilerleme kaydedildi ve Solar PV endüstrisinin 57 kat büyüdüğünü ve şimdi toplam kapasitenin %46′ sını oluşturduğunu görüyoruz.

BNEF’ e göre, bu büyümeye ve gelişmeye ulaşmak için 2,3 trilyonluk dolarlık yatırım yapıldı.

 

Kaynak: https://reneweconomy.com.au

10 thoughts on “Dünya Yenilenebilir Enerji Üretim Kapasitesi 1 Terawatt’ ı Geçiyor !…

Bir yanıt yazın