RÜZGÂR ENERJİSİ

Almanya Yeni Rüzgâr Çiftliği İçin Start Verdi

BİR DENİZ ÜSTÜ RÜZGÂR TÜRBİNİ ÇİFTLİĞİ

Almanya’ nın enerji şirketi EON, Baltık denizinde Arkona Rüzgâr türbini çiftliğinin kurulumu için 2019 lansmanı için start verdi. Ş irket Baltık Denizi’ nin Alman sularında 385 MW kapasiteli tesis için planlanan 60 adet türbinin birincisini kurmaya başladığını açıkladı. Arkona projesi tamamlandığında yaklaşık olarak; 400.000 hane halkının yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak enerjiyi üretecek. Tesisin proje yöneticisi bay, Matthiesen ilk türbinlerle birlikte yakında temiz ve sürdürülebilir elektrik enerjisi üreteceklerinden emin olduklarını söyledi.

Bu sene içerisinde Statoil’ den adını düşük karbonlu eğilimlerini yansıtacak şekilde değiştiren EON ve Norveçli enerji şirketi Equinor Arkona için gerekli tesisler üzerinde çalışıyor.

EON, yenilenebilir enerji gelişiminde bölgesel lider ülke olma yolunda ilerleyerek Alman enerji piyasasında portföyünü yeniden şekillendiriyor. Rüzgâr enerjisi Almanya’ nın yenilenebilir enerji sektöründe en büyük bileşenlerini temsil etmektedir.

Geleneksel enerji ile karşılaştırıldığında Arkona, yılda 1,2 milyon ton karbondioksit ve güçlü bir sera gazı tasarrufu sağlayabilir.

EON ve Equinor’ un bu ortak çabası 1,4 milyar Amerikan doları yatırımı temsil ediyor.

Kaynak: http://www.winddaily.com

10 thoughts on “Almanya Yeni Rüzgâr Çiftliği İçin Start Verdi

Bir yanıt yazın