BİLİM VE TEKNOLOJİENERJİGÜNEŞ ENERJİSİ

Çin’ de Güneş Enerjisi Üretimi Rüzgârı Solluyor

Genelmekanik, haber


Asya Avrupa Temiz Enerji İştirakleri (AECEA) hazırladığı yeni bir rapora göre, güneş enerjisinin Çin’in en büyük üçüncü enerji kaynağı olarak 2018’de rüzgar enerjisini aşmasını bekliyor. AECEA, yeni düzenlemelerin 2020 yılı sonuna kadar 250 GW kurulu güce ulaşması beklenen pazarda yeniden şekillenmesi nedeniyle, Çin’de PV için 2018’e geçiş yılı deniliyor.

AECEA, Çin’in PV geliştirme konusundaki en son brifing raporunu yayınladı ve ülkedeki güneşe yönelik güçlü bir yıl geçirmesini bekledi. Bu rakam, 105 GW’lık 2020 hedefinin çoktan aşılmış olduğunu ve Çin’in şu anda kurulu toplam PV kapasitesinin yaklaşık üçte birini temsil ettiğini belirtti.

Raporda, güneşin yıllık yeni kurulan kapasite bakımından diğer enerji kaynaklarına cüce geldiğini; Örneğin, 2017 yılında, yeni PV tesisleri 53.06 GW, hidroelektrik için 12,8 GW, rüzgar için 15.03 GW ve termal için 45.78 GW olmuştur. Bu rakamlara dayanarak, AECEA, güneşin Çin’in üçüncü en büyük enerji kaynağı olarak rüzgarı muhtemelen aşacağını söylüyor.

2017 yılında da azalma düştü ve AECEA, Çin Ulusal Enerji İdaresi’ nden resmi istatistik göstererek, PV için ulusal azaltma oranının% 6-7, 2016’ya göre% 4,3 azaldığını gösteriyor.

Çin’in yukarı yönlü Fotovoltaik sektörünün performansı da analistin beklentilerini aştı. Bu, AECEA’ nın pazar payını% 55 invertör,

Rapor, daha sıkı düzenlemeler ve dağıtılmış üretim projeleri için potansiyel sınır, yerel yönetim desteğindeki artışlar, üst düzey program için azaltılmış kapasiteler ve geçişi de içeren bir dizi düzenleme değişikliğini gerekçe göstererek 2018’i Çin’in FV pazarı için bir “geçiş yılı” olarak nitelendiriyor. FIT’ lerden bir REC sistemine ve sübvansiyon içermeyen projelerin işletmeye alınmasına kadar.

” Burada paylaşılan bilgiler tamamen bilgi amaçlı olup bağlayıcı belge niteliği taşımaz.”

Kaynak : Pv-magazine  23.11.2018 tarihinde erişildi.

91 thoughts on “Çin’ de Güneş Enerjisi Üretimi Rüzgârı Solluyor

Yorumlar kapatıldı.