ENERJİ

ErP Nedir ?

Genelmekanik, ansiklopedi


ErP, Enerji ile İlgili Ürünler Direktifi

Eski adıyla Eup Enerji  using Product olarak yayınlanan yönetmelik 2009 yılında yeni ismi Erp olarak güncellenmiştir.

ErP, enerji ile ilgili ürünler, enerji kullanan ya da enerji kullanmayan, su kullanan cihazlar, yalıtım malzemeleri, pencereler vb. Gibi enerji tüketimine dolaylı olarak etki eden ürünlerdir. ErP ile karşılaştırıldığında, enerji kullanan ürünler (EuP), enerji girdisine Bağımlı olan ürünlerdir. Tüm ErP ve EuP, enerji verimliliği gereksinimlerine tabidir.

2009 yılı Kasım ayında, Eco-Design DireEctive EuP, enerji ile ilgili yeni ürünler (ErP) 2009/125 / EC ile değiştirildi. Enerji kullanan ürünler için eski yönerge sadece çamaşır makineleri veya bilgisayarlar gibi enerji kullanan ürünleri kapsamaktadır. Yeni ErP-Direktifi, eski EuP Direktifi kapsamındaki ürünleri ve enerji ile ilgili ürünleri ve su tasarruflu musluklar ve duş başlıkları gibi enerjiyi doğrudan kullanmayan ürünleri kapsamaktadır. Bu direktifle, Avrupa Birliği düzenleyicisi, geniş bir yelpazedeki EuP ve ErP’yi etkileyen özel uygulama önlemleri için zemin hazırlamıştır. Amaç, tedarik zinciri boyunca enerji üretiminin azaltılmasıdır : tasarım aşamasından üretim, nakliye, paketleme ve benzeri süreçlere kadar. Bu direktifle uyumlu ürünler,CE işareti . Bu durumda, CE işareti ürün güvenliği ve enerji verimliliği gereksinimlerini kapsar.

İşlenmiş konular

Çerçevenin kapsamı çok geniştir ve ulaşım araçları dışındaki herhangi bir enerji ile ilgili ürünü kapsamaktadır. Enerji kullanan ürünlere dahil edilmesi amaçlanan parçalar da ele geçirilir. Yeni uygulama önlemlerinin seçimi için şartlar ve kriterler şunlardır:
– Çevre üzerinde önemli etkiler
– Yüksek satış hacmi ile birleştiğinde
– Aşırı maliyetler olmadan performansın iyileştirilmesi için açık potansiyel ile

Tedbirleri uygulamaya yönelik ilk hedefleri belirlemek için, Komisyon paydaşlardan gelen bir dizi çalışmayı başlatmak üzere bir danışman ağına başvurmuştur. Orantıyı belirlemek için etki değerlendirmeleri yapıldı.

Çalışma planları

Konsey ve Avrupa Parlamentosu’na hitaben yapılan bir Tebliğde, Komisyon 2009-2011 için çalışma planını sunmuştur; daha sonra 2012-2014 için aşağıdakileri kapsayan bir güncelleme çalışma planı almıştır:

Bina Otomatik Kontrol Sistemleri
Elektrikli ısıtıcılar
El kurutucular
Asansörler
Seraların yapımı için malzemeler
Fotovoltaik sistemler (paneller ve invertörler)
Soğutuculu konteynerler
Saç kurutma makineleri
Tost makineleri
Yüksek basınçlı temizleyiciler
Işıklı tabelalar
Sıcak içecek otomatları
İnternet ve telefon şebekeleri için baz istasyonları
İnternet yönlendiricileri
Cep telefonları / akıllı telefonlar
Tüketici ürünleri için kablosuz şarj cihazları

2016-2019’da yeni bir çalışma planı Kasım 2016’da yayınlandı.

Kaynak : Eco-design and Energy Efficiency 

9 thoughts on “ErP Nedir ?

Yorumlar kapatıldı.