GÜNEŞ ENERJİSİ

Google TENNESSEE VE ALABAMA DA İKİ BÜYÜK SOLAR TESİS KURUYOR

Projeler, arama motoru titan’ın yıllık elektrik tüketimini yenilenebilir kaynaklardan tedarik etme çabasının bir parçasıdır.

Pv Dergisi iki ay önce Facebook’un Alabama ve Tennessee’de 377 MW güneş geliştirme kararını bildirdiğinde, rakamlar etkileyiciydi. Kurumsal PV ölçeği benzeri görülmemiş ve 227 MW Alabama tesisi devletin kurulu kapasitesini neredeyse iki katına çıkaracak. Bununla birlikte, planın en önemli yönü emsal seti olabilir.

Şimdi blokta yeni bir çocuk daha var, Google aynı eyaletlerde toplam 413 MW lık güneş enerjisi santralleri inşa etmeyi planladığını açıkladı. Hollywood, Alabama, Yum Yum ve Tennessee’de ki projelerin en büyüğü her biri 150 MW kapasiteye sahip olacak.

Haberleri duyururken, arama motoru devi google , ilginç isimlerle yerleştiğini kabul etti: “Hollywood’un güneş yıldızı, Alabama ve Yum Yum, Tennessee’nin karbonsuz lezzetleri”

Projeler, Tennessee Valley Authority ile birlikte NextEra Enerji Kaynakları ve İnvenergy tarafından geliştirilecektir.

İnternet Devlerinin Üretim Kapasiteleri Devlet ten Büyük Olacak

Google için inşa edilen en büyük projeler olacak ve üretilen elektrik, Tennessee ve Alabama’daki veri merkezleri tarafından tüketilen enerjinin tamamen yenilenebilir enerjilerden kaynaklanmasını sağlanacak. Google’ın nihai hedefi Ekim ayında bir blogpost vurgulanan açıklamada temiz enerji kaynaklarından elektrik tüketiminin tümünü karşılamaktır.

Silikon Vadisi ( Silicon Valley ) duo’nun planlarının sonucu, Alabama ve Tennessee’nin 790 MW yeni Fotovoltaik ( PV ) kapasitesini artırmak için bir çalışma başlamıştır. Güneş Enerjisi Endüstri Derneği’ ne göre şu an Tennessee’ nin kurulu güneş enerjisi üretim kapasitesi 257 MW, Alabama ise, 252 MW ile hemen arkasında yer almaktadır. Facebook ve Google tarafından yapılan duyurular da , Tennessee’nin en az %117’sini ve Alabama’ nın kurulu kapasitesinin %150’sini taahhüt ediyor. Google’ ın planındaki 113 MW değerinde daha küçük projeler dahil değil, çünkü iki eyalet arasında nasıl bölünecekleri henüz belli değil.

Tennessee ve Alabama’nın Arizona’nın ayak izlerini takip edip etmediğini, pazarı büyük ölçekli projeler yönünde iterek ve dağıtılmış Güneş enerjisi büyümesini sınırlayarak görmek ilginç olacak. Dağıtılmış nesil bugüne kadar her iki eyaletin yüklü kapasitesinin en az oranını oluşturmakta.

Proje detayları hakkında bilgiler yetersiz olsa da, Google projeleri 1.6 milyon değerinde güneş paneli kullanmak ve iş yüzlerce kişiye iş istihdamı sağlayacak. İş yaratmanın yanı sıra ek olarak, milyonlarca dolarlık bu projeler ekonomik faaliyet ve vergi geliri üretecektir.

 

 

” Bu web sitesinde paylaşılan içerikler tamamen bilgi amaçlı olup, resmi belge niteliği taşımaz.”

Kaynak : Pv Magazine – Tim Sylvia – 19.01.2019 10:35 te erişildi.