ENERJİGÜNEŞ ENERJİSİ

Çin’ in 9 Aylık Rakamları 31 Mayıs Etkisini Açıkça Gösteriyor

Genelmekanik, haber


Her ne kadar endüstri temsilcileri önümüzdeki yıl piyasada herhangi bir düşüş olmadığını tahmin etseler de, bu son derece olumlu bir bakış açısını desteklemek için en son rakamlarda hiçbir şey yoktur.

Çin’in Fotovoltaik Sanayicileri Derneği (CPIA), bu hafta Mayıs ayının sonundaki güneş enerjisi sübvansiyonları konusundaki u dönüşü ile ortaya çıkan gerilemenin öngörülen en kasvetli tahminciler kadar felaket olmadığını kanıtlayarak , iç pazar koşullarına cesur bir yüz katmaya çalıştı .

Ancak yılın ilk dokuz ayı için PV istatistiklerini açıklarken, 31 Mayıs tarihli politika kararından önce ve sonra ticaret koşullarındaki farklılıklar açıkça gösterildi ve Başkan Yardımcısı ve Baş Sekreter Yardımcısı Wang Bohua’nın çok az temeli – iyimserlik dışında – görünüyor. Gelecek yılın rakamlarının büyük ölçüde değişmeyeceğini iddia ediyor.

Temel silikon fiyat düşüşü Haziran ayında keskin bir düşüş yaşadı ve solar gofret, hücre ve modül çıkışında bir artış için bir all-out patlamadan bir önceki yıla yükseliyor ve Pekin’in yerli PV’yi azaltma kararının etkisi. sübvansiyonlar dramatik olmuştur.

İstatistiğin ortaya çıkışı, Çin’in yıl sonuna kadar 40 GW’lık yeni güneş enerjisi kapasitesini görmeyi beklemesidir. Bu, dünyanın en büyük güneş enerjisi pazarını hala rahat bir hale getirdi ve Mayıs ayından hemen sonra analistlerin yaptığı kapsamlı bir geri çekilme tahmininden daha iyi oldu. 31.

Fayda skalası ve DG, yeni kapasite için 50/50 bölünme sağlar

Ancak, eğer rakam doğruysa, 2017’de% 25 azalacak, 12 aylık bir dönem , yakın gelecekte küresel güneş için bir altın yıl olarak tekrar gözden geçirilecek ve siniklikler neredeyse bir resmi listelenen resmi rakamlarda bir kaş yükseltebilir. Şebeke ölçekli projelerden beklenen 17,4 GW’lık yeni bir kapasite ile dağıtılmış üretimden elde edilen 17.14 GW arasında 50/50 bölünmüş durumda.

Rakamlara bakıldığında , güneş silikonunun çıkışı, geçen yılın aynı dönemine göre% 4,94 artarak 178.000 tona yükseldi ve yıl sonunda 350.000 ton bekleniyordu. Aralık ayında, Aralık ayında 13.800 RMB / ton (20.000 $ / ton) seviyesinden, Mayıs ayında 12.600.000 RMB / ton’a gerileyen silisyum fiyatı, daha sonra , en son istatistiklerin derlendiği tarihte 82.000 RMB seviyesinde geriledi .

Çin’in fabrikaları tarafından yılın ilk altı ayında yaklaşık 50 GW güneş gofreti üretildi – 2017 patlaması yılındaki% 39’luk artış – ancak takip eden iki ayda toplamda sadece 13.6 GW daha ilave edildi. Karşılaştırma sonucunda yıllık bazda% 2.1’lik bir artış yaşandı. Fiyatlar da düştü , 156mm’lik mono silikonlu gofretler Ocak ayının başında 0.69 $ / parçadan geçen ayın başında 0.45 $ / adet seviyesine düştü. Polysilicon gofret fiyatları da aynı dönemde 0,62 dolardan 0,31 dolara düştü.

Hücreler , ilk altı ayda fabrikaların ürettiği 39 GW – yıllık% 22 artışla 14,6 GW artarken, Mayıs ayının sonunda keskin bir kırılma ile aynı modeli gösterdi. Karşılaştırmayı% 5.1’lik bir artışa geri çekmek için. Modüller de, Çin üreticilerinin ilk altı ayda 42 GW değer ürettikleri – 1Y 2017’de% 24 artış – ve daha sonra da sadece 12.9 GW ile Eylül ayının sonundaki 12,9 GW’luk bir artışa yol açtı. %. Polysilion modüllerinin fiyatı , Ekim başında $ 0,235 için yılın başında W $ 0.337 / dan, dik düştü.

6 thoughts on “Çin’ in 9 Aylık Rakamları 31 Mayıs Etkisini Açıkça Gösteriyor

Bir yanıt yazın