MEKANİKYANGIN TESİSATI

G-PREL SERİSİ VANALAR

Genelmekanik, ansiklopedi


G-PREL SERİSİ BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ VE SELENOİD KONTROL VANASI

G-Prel Serisi Basınç düşürücü solenoid kontrol vanaları, uygulamada açma ve kapama işlevini elektrik enerjisi kullanarak dışarıdan manuel bir müdahalaye gerek olmadan otomatik olarak gerçekleştiren hidrolik basınç kontrol vanalarıdır. Basınç düşürücü solenoid kontrol vanalarının üzerlerindeki basınç düşürücü pilot valfler sayesinde, istenilen işletim toleransındaki çıkış basınç değeri basit olarak ayarlanabilir. Basınç düşürücü solenoid kontrol vanalarının kontrolünü, elektrik sinyali verebilen kontrol cihazları, PLC kontrol üniteleri veya zaman röleleri kullanılarak yapılır.

  1. Hidrolik kontrol vanası
  2. Pilot vana
  3. Selenoid vana
  4. Küresel vana
  5. Pislik tutucu
  6. İğne valf
  7. Manometre

TEKNİK ÖZELLİKLER

  1. Kontrol vanası üzerinde kullanılan solenoid valfler uygulamaya göre 3/2 konumlu veya 2/2 konumlu valfler kullanılabilir.
  2. Solenoid kontrol vanaları isteğe göre normalde kapalı (N.C) veya normalde açık (N.O) olarak seçilebilir.
  3. Solenoid kontrol vanalarının standart voltaj değeri, 24 Volt AC dir. Ancak isteğe göre 9 Volt DC latching veya 12 Volt DC bobinler kullanılarak değişik voltaj değerlerinde kontrol sağlama imkanı vardır.
  4. Vana üzerinde kullanılan basınç düşürücü pilot valf sayesinde,vana çıkış basınç değeri istenilen değerde kolaylıkla ayarlanabilir.
  5. Vana üzerine monte edilecek değişik basınç, debi ve seviye kontrolü sağlayan pilot vanalar ilave edilerek birçok farklı uygulamalarda da kullanılabilir.

İŞLETME TALİMATLARI

  • Vanayı üzerinde bulunan akış yönünü gösteren ok işaretine göre monte ediniz.
  • Vananın servis bakımında kolaylığı açısından giriş yönüne hattaki suyu kesebilmek için izolasyon vanaları (sürgülü, kelebek veya küresel vana v.b.) monte edilmesi tavsiye edilir.
  • Vananın randımanlı çalışabilmesi için vana öncesine vantuz koyulması tavsiye edilir.
  • Kış aylarında vanayı don tehlikesinden korumak için, vananın aktüatöründeki suyu atmosfere tahliye ediniz.
  • Ana vanayı şebekeye montaj ettikten sonra, vana üzerinde bulunan solenoid valfin elektrik bağlantısını, kullanacağınız kontrol cihazına monte ediniz.
  • Kontrol cihazından solenoid kontrol vanası arasına elektrik iletimi için çekilecek olan kablo çapını, solenoid valfin elektrik özelliğine ve çekilecek olan mesafeye göre doğru bir şekilde seçiniz.
  • Kullanılacak olan kontrol cihazının voltaj değeri solenoid valfin voltaj değeri ile aynı olması gerekmektedir.
  • Vana çıkış basınç değerini, 2 numara ile gösterilen basınç düşürücü pilot valfin ayar civatası ile ayarlayınız.Pilot ayar civatasını saat yönünde çevirdiğinizde çıkış basınç değeri artacak, saat yönü tersi istikametinde çevirdiğinizde ise azalacaktır.
  • Suyun kirlilik derecesine göre 5 numara ile gösterilen filtreyi temizleyiniz

G-PREL SERİSİ SELEONİD VANA MONTAJ ŞEMASI

  1. Selenoid kontrol vanası
  2. İzolasyom mafsalı
  3. Kontrol panosu
  4. Manometre

” Bu web sitesinde pyalaşılan içerikler tamamen bilgi amaçlı olup, bir resmi belge niteliği taşımaz.”

Kaynak : www.valfon.com.tr 15.02.2019 21:26′ da erişildi.