SİNEMA

UZUN HİKÂYE

Genelmekanik, ansiklopedi


UZUN HİKÂYE

Yönetmen : Osman Sınav

Oyuncular : Kenan İmirzalıoğlu, Tuğçe Kazaz, Mustafa Alabora, Zafer Algöz, Güven Kıraç, Altan Erkekli, Cihat Tamer, Altan Erkekli, Mahir Günşiray

Yapım : 2012 Türkiye

Tür : Dram

Süre :

İMDB : 7.6

Dil : Türkçe

UZUN HİKÂYE

Film yazar Mustafa Kutlu‘nun aynı adlı eserinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılarak sinemaya uyarlanmıştır. Filmin hazırlık aşaması 10 yıl sürmüştür. 2012 yılı Mart ayında başlayan filmin çekimleri 8 haftada tamamlanmıştır. Filmde 65 oyuncu ile 450′ ye yakın figüran rol almıştır. Film ekibi 80 kişiden oluşmuştur. Filmin çekimleri  KütahyaAdapazarıAyvalıkAltınoluk ve Cumalıkızık, Bursa’da gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yönetmen Osman Sınav, 35 yıl sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Görsel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV bölümünden bu filmle mezun olmuştur.

Uzun Hikâye, yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı 12 Ekim 2012 tarihinde vizyona giren Türk filmidir.

Konusu

Filmde 1940’lı yıllarda dedesiyle birlikte Bulgaristan‘dan göç ederek İstanbul Eyüpsultan‘a yerleşen Bulgaryalı Ali’nin (Kenan İmirzalıoğlu) hikayesi anlatılmaktadır. İstanbul’a göç ettikten yaklaşık 10 yıl sonra delikanlılık çağına giren Ali ikamet ettiği Eyüp’teki bir sinemacının kızı olan Münire’ye (Tuğçe Kazaz) aşık olur ve birlikte kaçarlar.

Ali’nin eşitlik ve adaleti tutkulu bir şekilde sevmesi nedeniyle, Münire ve Ali oğulları Mustafa ile birlikte demiryolları boyunca, her gittikleri yerde kendilerini farklı bir macerada bulurlar.

4 thoughts on “UZUN HİKÂYE

Bir yanıt yazın