FİNANS

BLOCKCHAIN NEDİR ?

Genelmekanik, ansiklopedi


Bir blok zinciri , başlangıçta blok zinciri , kriptografi kullanılarak bağlanmış bloklar adı verilen ve büyüyen bir kayıt listesidir. Her blok , önceki bloğun şifreli bir karmasını, bir zaman damgasını ve işlem verilerini (genellikle bir merkle ağacı kök karması olarak temsil edilir ) içerir.

Tasarım olarak, bir blok zincir, verilerin değiştirilmesine karşı dirençlidir. “İki taraf arasındaki işlemleri verimli ve doğrulanabilir ve kalıcı bir şekilde kaydedebilen açık, dağıtılmış bir defterdir”.  Dağıtılmış bir defter olarak kullanımda , bir blok zincir tipik olarak düğümler arası iletişim ve yeni blokların geçerliliği için bir protokole toplu olarak bağlı bir eşler arasıağ tarafından yönetilir. Bir kez kaydedildiğinde, herhangi bir bloktaki veriler, ağın çoğunluğunun fikir birliğini gerektiren sonraki tüm blokları değiştirmeden geriye dönük olarak değiştirilemez. Blockchain kayıtları değiştirilemez olmasına rağmen, blockchains tasarımı ile güvenli olarak düşünülebilir ve yüksek bir dağınık bilgisayar sistemini örnekleyebilir.Bizans fay toleransıMerkezi olmayan bir konsensüs bu nedenle bir blok zinciri ile talep edildi.

Blockchain adını kullanarak bir kişi tarafından icat edilmiştir Satoshi Nakamoto kamu işlem olarak hizmet vermeye 2008 yılında defterine ait cryptocurrency Bitcoin. Satoshi Nakamoto’nun kimliği bilinmiyor. Bitcoin blokajının icadı, çift ​​harcama problemini güvenilir bir otorite veya merkezi bir sunucuya ihtiyaç duymadan çözmek için ilk dijital para birimi yaptı . Bitcoin tasarımı, diğer uygulamalara ilham verdi, ve halk tarafından okunabilen blok zincirleri, kripto para birimleri tarafından yaygın olarak kullanılıyor . Blockchain bir ödeme şeklidir. Ticari kullanım için özel bloklar önerilmiştir. Computerworld gibi kaynaklar , uygun bir güvenlik modeli ” yılan yağı ” olmadan bu blokajların pazarlanmasına denir.

BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ

İKİ DAKİKADA BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ

5 thoughts on “BLOCKCHAIN NEDİR ?

Yorumlar kapatıldı.