GÜNEŞ ENERJİSİ

İTALYA SOLAR ENERJİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

Genelmekanik, haber


İtalyan hükümeti, ülkenin karma enerji üretiminde, güneş enerjisi için merkezi bir rol öngören iklim ve enerji için yeni bir plan yayınladılar. Buna göre PV’nin, gelecek on yılın sonuna kadar yenilenebilir enerjiden elektrik üretim kapasitesinin yarısından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, önümüzdeki on yıl için yeni enerji stratejisini ortaya koyan yenilenebilir enerji üretimine net açıklama getiren yeni Ulusal İklim ve Enerji Planı’ nı yayınladı.


PV DE İTALYA

Yeni stratejiye göre takip edilecek taktikler planı şu şekilde güneş, 2030’un 72 TWh’den 74 TWh’ye revize edilen enerji üretimi hedefini gördü ve ayrıca 30 GW’lık tahminlere rağmen SEN’de bulunmayan kurulu bir kapasite hedefi (50 GW) verildi. 72 TWh hedefine ulaşmak için ihtiyaç duyulacaktı.

İtalya, 20 GW kurulu PV kapasitesine sahiptir,  yani 2025 yılına kadar 26,6 GW PV kapasitesi olan MISE hedefine ulaşmak için yaklaşık 7 GW daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. Güneş’in şu anda yaklaşık 54 GW’den 93,1 GW’a ulaşması beklenen İtalya’nın yenilenebilir enerji kapasitesinin yarısından fazlasını karşılaması bekleniyor. İkinci en büyük yenilenebilir enerji kaynağının 19.2 GW, ardından rüzgar (18.4 GW) ve biyokütle (3.7 GW) ile hidroelektrik dağlık coğrafyanın geleneksel üretim yolu olması bekleniyor.

İtalya hükümeti, zemine monte edilmiş PV’nin asgari bir tarımsal arazi kaybıyla uygulanması gerektiğini öngörmüştür.

“Bu yeni yaklaşım, güneş enerjisi jeneratörlerinin ağırlıklı olarak binalar, haneler, otoparklar, servis alanları vb. Üzerine kurulmasını desteklemeyi amaçlıyor” diye açıklıyor. “Ancak, büyük yere monte edilmiş fotovoltaik sistemlerin yayılması, 2030 hedeflerine ulaşmak için önemli olmaya devam ediyor, ancak diğer kullanımlar için kullanılmayan üretken olmayan alanlar veya kullanılmayan tarımsal alanlar kullanılması gerekecek.”

Büyük ölçekli PV ve arazi durumunu geliştirmek için yetkilendirme süreci, geliştiriciler için önemli engelleri kalmaya hazırlanan görünür olarak PV dergisi Anahtar Güneş – – Rimini İtalya’nın ana güneş olayı rapor  Kasım ayında.

Yenilenebilir enerji danışmanı Gianni, “Dediğim gibi hükümetin, bölgelerle birlikte, zaman dilimini azaltan ve yerel gerçekliklerin katılımını teşvik eden, 2030 hedeflerine ulaşmak için belirleyici bir adım olan” açık kurallar tanımlaması gerekir. ” Silvestrini o sırada pv dergisisöyledi . “Bu hükümet için asıl zorluk artık yeni teşviklerin tanımına değil, düzenlemelerin uyarlanmasına ve yetkilendirme süreçlerinin netliğine bağlı olacak.”

Bu tür zorluklara rağmen, İtalya’nın özel PPA segmenti son aylarda büyük çapta güneş enerjisi için artan sayıda anlaşma gördü  ve ülkenin  yakın gelecekte büyük rüzgar ve PV projeleri için ilk açık artırmasının yapılması bekleniyor .

12 thoughts on “İTALYA SOLAR ENERJİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

Yorumlar kapatıldı.