BİLİM VE TEKNOLOJİENERJİGÜNEŞ ENERJİSİ

Çin 2018 Pv Enerji Hedeflerini Değiştirdi

Genelmekanik, haber


Cuma günü, üç Çin hükümeti bakanlığı ortak bir “2018 Solar PV Güç Üretimi Bildirimi” yayınladı. İki önemli sonuçla, en büyük pazar segmenti olan Fayda-Faydalı PV’nin bir darbe vurması ve yakın gelmemesi nedeniyle etkisi büyük ölçüde tartışıldı. geçen yılın rekor montaj rakamının sadece 34 GW altında olduğu; 2016’dan 2017’ye% 360’a varan genişleyen dağıtımlı üretim pazarı segmenti, yeni projelere 10 GW’lik bir tavandan ciddi şekilde etkilenecektir.

Asya Avrupa Temiz Enerji (Solar) Danışmanlık Ltd. Şti. ( AECEA ) tarafından hafta sonu yayınlanan bir brifinge göre , Cuma günkü kamu politikası bildirimi, Çin Ulusal Enerji Dairesi ( NEA ) tarafından faydalı ölçekli projeler için belirlenen 13,9 GW hedefini kaldırdı. 2018’de Pekin’in politika güncellemesi, Çin’in eyaletlerine herhangi bir formda 2018 FIT talep eden yeni projeleri durdurma talimatı verdi.

AECEA’ya göre: “Geçtiğimiz yıl göz önüne alındığında, faydalı ölçekli projelerin yaklaşık 33.62 GW olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu oldukça sert önlemler kuşkusuz yılın geri kalanına yönelik talebi yavaşlatmayacak, ancak 13 inci Beşinci kalan süre için azalacaktır. Yıl Planı da. ”

SNEC’deki Şanghay’da geçen hafta, dünyanın en büyük PV etkinliği olan IHS Markit, bu yıl ve 2018 PV Market Atölyesi’nde önümüzdeki dört yıl için çok daha fazla bir değerlendirme yaptı . IHS analistlerine göre, bu yıl 2017’nin rekor 53 GW’lık kurulumlarıyla eşleşecek ve önümüzdeki dört yıl, 50-60 GW aralığında yıllık kurulum oranlarına sahip olacak. SNEC havası iyimserdi, rekor sayıda ziyaretçi ve katılımcılar katıldı.

Atölye çalışmasında IHS Markit, Çin piyasasıyla ilgili çelişkili tahminler olduğuna dikkat çekti. Analistler, iyimserlerin başka bir patlama yılı öngördüğünü – 55-60 GW’lık bir ayarlama yapmak – ama başka bir kampta kötümserlerin, 2018’de yalnızca 35-45 GW’nin eklendiğini söylediler. Pekin’den gelen en son politika güncellemesi, bu kötümser görüşe bile şimdi iyimser görünüyor. AECEA, tahminlerini 40-45 GW’dan 30-35 GW’ye düşürdü ve en son brifing gazetesinde alt menzilini “hala iyimser” olarak değerlendiriyor. Sonuç olarak, bu yılki pazar, geçen yılın 53 GW üzerindeki üçte birinden fazla azalabilir.

Ve Pekin’den gelen son uyarı, fayda-ölçek segmentine yönelik amacını kısıtlamıyor. Geçen yılki poster çocuk – dağıtılmış nesil (DG) – 10 GW’lik bir kapakla sert bir şekilde vurulacak. AECEA bunu “büyük olasılıkla” tahmin ediyor. 10 GW DG kurulum işaretine geçen ayın sonunda ulaşılmıştı. Hafta sonu bildirisinde, Pekin yerel yetkilileri ağır yük kaldırma ve piyasa segmentini canlı tutmak için gereken sübvansiyonları sağlama amacıyla görüldüğü için “merkezi hükümet tarafından ilgili yerel yönetimlerden mali destek almak için gerçekleştirilmeyen projeler” çağrısında bulundu. Yerel yönetimin plağa çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor ve bu tür yerelcilik, DG sistemleri için uygun yerleri bulmayı zorlaştıracaktır.

Cuma günkü bildirimin en parlak noktalarından biri, en azından konut PV’sini kısıtlamıyor gibi görünüyor. AECEA’ya göre bu pazar segmenti – sadece 2017 yılında 2 GW civarında kurulum gerçekleştirdi – bu yıl 5 GW’a kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte, 2017 genel müdürlüğü toplamı olan 19.44 GW ile karşılaştırıldığında, bu genel olarak dağıtılmış piyasaya küçük bir katkıdır.

Pekin neden korktu? AECEA’nın analizi, geçen yıl kurulan 53 GW’nin ardından ulusal FIT ödemelerini canlandırmaya işaret ediyor. Tahmincilerin çoğunda olduğu gibi, Pekin rekor kıran enstalasyon figürü tarafından şaşırmıştı – dünyanın olgun pazarlarındaki operatörler, Çin hükümetinin çok cömert FIT’lerden geri adım atmaya çalıştığı düşüncesinde bir gülüşün gülümsemesine kapılacaklardı. .

Paradoksal olarak, Çin’in 2016 yılına göre yarı yarıya azaltma kabiliyeti, merkezi hükümet için daha da kötüleştirdi. Daha az kesinti, şebekeye daha fazla PV gücünün eklenmesi anlamına gelir; bu da FIT ödemelerini artırır, PV tesis sahipleri merkezi yönetimden talep edebilir. AECEA tarafından toplanan tahminlere göre, geçtiğimiz yılın sonunda ödenmemiş FIT ödemeleri yaklaşık 15 milyar € (17.59 milyar $) seviyesinde gerçekleşti.

Açıkçası, Çin’deki talepteki bu keskin düşüş, dünyadaki PV pazarlarını etkileyecek, çünkü dünyanın en büyük PV üretim pazarındaki aşırı tedarik gücünü arttıracak – ister polisilyon , külçeler, gofretler, isterse hücreler veya modüller olsun. Politika el freni, PV üreticileri arasında konsolidasyonu hızlandıracak – özellikle de en son politika güncellemelerinin etkilemeyeceği Top Runner programının başlatılmasıyla , Pekin’in itmekte olduğu bir şey . Sonuç olarak, Cuma günkü bombardıman ilanını yorumlamanın bir yolu da, endüstrinin konsolidasyonunu güçlendirmek ve yurtiçinde ve yurtdışında üstünlük sağlayabilecek ulusal şampiyonlar oluşturmak için bir başka önemli önlemi temsil etmesi.

 

7 thoughts on “Çin 2018 Pv Enerji Hedeflerini Değiştirdi

Bir yanıt yazın