ENERJİGÜNEŞ ENERJİSİ

Çin Pv Dünyasını Sallıyor

Genelmekanik, haber


Güneş enerjisi süper gücünün iddialı PV hedeflerinden ayrılması, sektörü sarstı ve hisse fiyatlarına bir amortisör koydu. ABD yatırım bankası Roth Capital’in analistleri, politika değişikliğinin bir sonucu olarak bir modülün 30 Gw’den fazla aşırı dağ olduğunu düşünüyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), Ulusal Enerji Ajansı (NEA) ve Maliye Bakanlığı’nın (MOF) yeni güneş enerjisi tesislerinin geliştirilmesinin bu yıl içerisine dahil edileceği yakın tarihli duyuru , küresel PV pazarını önemli ölçüde daha düşük hacimler olarak sarstı. Güneşin ülkede konuşlandırılması bekleniyor .
Öyle Çin’de talepteki keskin düşüş dünya çapında PV piyasalarını etkileyecektir zaten bellidir. ABD yatırım bankası Roth Capital’deki analistlere göre , fotovoltaik modüllerin 30 GW’dan daha fazla aşırı – bu yıl ve daha sonraki PV şirketleri üzerinde olumsuz bir etkiye sahip – sonuçlanacak.
Hükümet duyuru, uluslararası hisse senedi piyasalarında da dikkat çekti ve  Roth, Jinko SolarJA Solar , Renesola , Amtech Systems ve Daqo New Energy gibi pek çok hisse için notunu düşürdü Bir nalist, şirketlerin tüm PV değer zincirinde Çin’in elbette ki değişiminden etkileneceğine inanıyor.
Sonuç olarak, ABD ve Avrupa hisse fiyatları da düşüş gösterdi. Reuters, Alman tedarikçilerinin Wacker Chemie ve SMA Solar’ın hisselerinin düştüğünü bildirdi ve  REC hisseleri de Oslo Borsasında yaşadı. Stok  gibi Çinli güneş şirketleri Longi , Tongwei ve Zhejiang Chint zaten Şanghay borsasında bir düşüş görmüştü.

 

2 thoughts on “Çin Pv Dünyasını Sallıyor

Bir yanıt yazın