ENERJİ

Hidrolik Enerji

Genelmekanik, ansiklopedi


Çeşitli Enerji Kaynakları İçinde Hidroelektrik Enerji Santralleri Çevre Dostu Olmaları ve Düşük Potansiyel Risk Taşımaları Nedeniyle Tercih Edilirler

Hidroelektrik santraller, çevreye uyumlu, temiz yenilenebilir , yüksek verimli, yakıt maliyeti olmayan uzun ömürlü işletme giderleri düşük olan ve dışa bağımlı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır.

Türkiye teorik hidroelektrik zenginliği dünya teorik potansiyelinin %1′ i , ekonomik potansiyeli ise AB ekonomik potansiyelinin %16′ sını oluşturur.

Türkiye yenilenebilir enerji potansiyeli içinde en önemlisi hidrolik kaynakların teorik hidroelektrik varlığı 433 milyar kwh olup teknik olarak değerlendirilebilir potansiyel 216 milyar kwh ve ekonomik hidroelektrik enerji varlığı ise; yıllık 140 milar kw saat tir.

2018 yılı haziran ayı sonu itibariyle, işletmede bulunan 27.912 mw. lık kurulu güce sahip 636 Hiroelektrik Santrali toplam gücünün %32′ sine karşılık gelmektedir.

 

Faydalı Linkler

 



2 Mayıs 2007 tarihli 5627 Nolu Enerji Verimliliği Kanunu için Tıklayınız.

Arz Güvenliği Strateji Belgesi için Tıklayınız.

HES Teşvik Mevzuatı için Tıklayınız. 

 

 

” Burada paylaşılan içerikler web kullanıcıları için tamamen bilgi kaynaklı hazırlanmış olup, bağlayıcı resmi bir belge niteliği taşımaz.”

 

” Kaynak : Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı ; www.enerji.gov.tr  – 24.10.2018 tarihinde erişilmiştir.”

 

8 thoughts on “Hidrolik Enerji

Bir yanıt yazın