BİLİM VE TEKNOLOJİENERJİRÜZGÂR ENERJİSİ

Kenya Yeni Rüzgâr Enerjisi Üretim Tesisini Kuracak…..

Genelmekanik, haber


Kenya’nın ikinci büyük rüzgâr enerjisi üretim çiftliği Kipeto Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi 22 aylık bir Alternaif Yeşil Enerji kontratı yapıldı. Kenya, bu proje tamamladığında 100 MW’ kapasiteli yeşil enerjiye katkıda bulunmuş olacak.

Alternatif Yeşil Enerji uygulama şirketi olan Worley Parsons Ağustos ayı’ nda Kenya’daki Kipeto Rüzgâr Enerjisi Üretim Projesi için Kipeto Energy ile sözleşme imzaladılar. Nairobi’nin güney batısında bulunan Kipeto Projesi, 60 GE lik rüzgâr türbini inşaasını kapsayacak ve Kenya’ nın ulusal şebekesine ilave 100 MW’lık yenilenebilir enerji üretecek.

Bu Proje, WorleyParsons’un proje yönetimi, mühendislik incelemesi ve inşaat yönetimi olarak hizmet sunduğu ilk büyük projesi olan Turkana Rüzgâr Enerjisi Projesi’nden sonra Kenya’ daki ikinci en büyük projedir. Yapılacak olan proje kapsamında yaklaşık istihkam olarak 1.000 yerel iş imkanı sunacak; devam eden istihdam da yerel yüklenicilere ile birlikte ve Turkana Rüzgâr Enerjisi Projesi kapsamında ekibin bir parçası olan yerel personele sağlanacak.

Rüzgâr enerjisi üretim endüstrisinin anlamı nedir dersek Projenin Yöneticisi Tim Gaskell aktardıkları: “Bu proje kapsamında , Kenya’nın rüzgâr enerjisi üretim endüstrisine olan ilgisine ve Kenya’nın güçlü yeni, yeşil ve yenilenebilir enerji çalışmalarına katkı sağlayacağı kesindir.”

 

 

 

Kaynak : https://www.evwind.es

8 thoughts on “Kenya Yeni Rüzgâr Enerjisi Üretim Tesisini Kuracak…..

Bir yanıt yazın